0

Hoe koop je een huis

In het meest gunstige geval wordt je maag direct gebeld met goed nieuws. Je bod is geaccepteerd! Maar de makelaar kan je ook melden dat de verkopers je bod absoluut niet serieus kunnen nemen. Reageer zakelijk en wees in eerste instantie terughoudend door aan te geven dat je niet zeker weet of jullie dan tot elkaar zullen komen. Heb je nog financiële ruimte, denk dan na over een nieuw bod en dien het. Tot slot kan de makelaar terugbellen met een tegenbod. Soms wordt daar een heel verhaal omheen gemaakt, bijvoorbeeld dat de verkopers hun vraagprijs fors hebben verlaagd, terwijl het om slechts om een paar duizend euro gaat. Laat je niet van je stuk brengen en denk rustig na over een nieuw bod. Na een mondeling akkoord op je bod zal de verkopende makelaar of verkoper je snel uitnodigen voor het tekenen van het koopcontract (een mondelinge afspraak is niet rechtsgeldig). Zorg dat je van tevoren het contract helemaal hebt kunnen lezen. Zorg dat alle afspraken en voorwaarden vaststaan in het koopcontract en teken pas als alles in het contract staat. In het contract staat wat er wordt verkocht, wat de ontbindende voorwaarden zijn en wanneer de datum van overdracht.

hoe koop je een huis

Wij geven u de informatie die u nodig

Door te onderhandelen over de transactieprijs kun je duizenden euro's van de prijs afkrijgen. Let op: heb je een bod gedaan en de verkoper heeft het geaccepteerd, dan heb je drie dagen wettelijke bedenktijd (als particulier die een huis koopt voor eigen gebruik). De verkoper zit wel direct vast aan de koop. Als je een bod doet op een huis, neem dan in ieder geval de volgende zaken. Leg kinderen vast dat je de koop ontbindt als je binnen een periode van een bepaald aantal weken geen financiering kunt krijgen voor het benodigde bedrag (koopprijs mogelijke kosten verbouwing 10 procent). Leg ook de minimale en de uiterste datum van oplevering vast. Het klinkt misschien logisch, maar leg ook precies vast wát je koopt. Tot slot kan uit de bouwtechnische keuring naar voren komen dat de noodzakelijke kosten voor het in orde brengen van het huis, hoger zijn dan het benodigde bedrag. Ook dit kan een reden tot ontbinding zijn. Je hebt je eerste bod uitgebracht, spannend! Nu is het wachten op een reactie van de verkoper of de makelaar.

hoe koop je een huis

wachten. Er zijn veel verschillende organisaties die bouwtechnische keuringen aanbieden. Sommige keuringen zijn afhankelijk van de vraagprijs, andere aanbieders hanteren een prijs per oppervlakte, weer anderen vragen een vaste prijs. Zeker als je haast hebt, lijkt het misschien slim om meteen de vraagprijs te bieden. Doe dat zeker niet. De verkoper wil graag het onderste uit de kan halen en zal altijd met een tegenbod komen. Het gevolg: dat je uiteindelijk een paar duizend euro teveel betaalt. Bied dus altijd minder dan je uiteindelijk wilt betalen. Sterker nog, ga flink onder de vraagprijs zitten, zon 20 procent kan best.

30 dagen plank uitdaging - stoere Vrouwen Sporten

Gaat u een eigen huis kopen

Zijn plafonds en/of muren afgedekt met schrootjes of kaartjes verlaagde plafonds, vraag gerust naar de gerechten reden. Vraag ook of er onderzoek is gedaan naar de fundering, door welk bedrijf en wat het resultaat was. Vraag tot slot ook naar de vereniging van eigenaren en of die actief. Leg alles schriftelijk vast. Kom je er na de koop achter dat er toch iets mis is, terwijl de makelaar je dat niet heeft verteld toen je erom vroeg, dan kun je juridische stappen nemen tegen de verkoper en makelaar. Heb je een leuk huis gevonden, loop ook even door de buurt om de sfeer op te snuiven. Ben je echt enthousiast, ga dan op een ander tijdstip nog eens terug voor een dubbelcheck. Laat bij oudere huizen altijd een bouwtechnisch onderzoek doen. Je kunt het onderzoek vór of na het uitbrengen van een bod laten doen. Over het algemeen doen mensen een bod gecombineerd met de ontbindende voorwaarde dat de kosten om het huis in orde te maken niet te hoog zijn. Denk je dat er veel moet gebeuren, dan is het slimmer om voorafgaand aan het bod een onderzoek te laten doen.

hoe koop je een huis

Ook kun je een makelaar binnenstappen om een lijst met beschikbare woningen op te vragen. Rijd de woningen langs, ook als ze je in eerste instantie niet direct aanspreken. . Een 'live' indruk is toch anders dan op papier of beeldscherm. Het is zover, je gaat je eerste huis bezichtigen. Om je werk goed te kunnen doen is het handig om een blocnote, pen, digitale camera en rolmaat mee te nemen. En last but not least, neem een partner, vriend of vriendin mee. Hij/zij ziet zaken die jij zelf misschien over het hoofd zou zien. . maak per kamer een paar aantekeningen en teken eventueel een plattegrond. Maak ook een aantal fotos en meet ruimtes die klein aandoen. Check wanden, plafonds en inbouwkasten op scheuren en vlekken, want die kunnen wijzen op een lekkage of een verzakking. Zie je oneffenheden, maak er een foto van en vraag de makelaar om een verklaring. Neem ook een kijkje op zolder en in de kelder en let ook hier weer op vocht en verzakkingen.

Koop een huis in 8 stappen é - eén

Veel hypotheekverstrekkers hebben hiervoor een rekentool op hun website staan. Houd behalve inzamelen met de hypotheeklasten ook rekening met andere kosten die je als huizenbezitter moet maken, zoals de jaarlijkse woz-belasting, verzekeringen en een mogelijke bijdrage aan een vereniging van eigenaren. Ga ervan uit dat het onderhouden van je huis per jaar ongeveer 1 procent van de koopprijs kost. Nu je weet wat je ongeveer per maand aan hypotheek kunt betalen, kun je op zoek naar je droomhuis. En tegenwoordig hoef je er in eerste instantie niet eens je huis voor uit. Op het internet vind je verschillende sites waarop een enorm aanbod van woningen staat. De grootste is (eigenaar nvm gevolgd door (eigendom Rabobank) en (eigendom dsb bank). Verder heb je dan nog,. Ook op Marktplaats vind je koopwoningen. Ben je aan de wandel, loop dan eens langs de etalage van enkele makelaars. Misschien dat een woning die je op het internet zou wegklikken, je misschien nu toch iets doet. hoe koop je een huis

Als je geen makelaar neemt, let dan op het volgende. Leg alle afspraken en beweringen vast. Blijf vragen om schriftelijke bevestiging. Komt die niet, voeg dan het niet hoesje tijdig leveren van deze bevestiging toe aan het lijstje met ontbindende voorwaarden bij je bod. Weet de verkoper of makelaar het antwoord niet, zeg dat je het uitgezocht wilt hebben en zet het antwoord op papier. Schakel je wél een makelaar in, dan zijn dit goede tips. Een aankopende makelaar mag nooit de verkopende makelaar zijn. De verkopende makelaar heeft namelijk een financieel belang bij een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Onderhandel over de te betalen tarieven en leg de afspraken met de makelaar vast. Voordat je een huis gaat zoeken, is het goed om te weten welk bedrag je ongeveer kunt lenen. Ga niet uit van het maximale hypotheekbedrag dat je kunt krijgen, maar van de hoeveelheid geld die je per maand kunt of wilt uitgeven aan je hypotheek. Daarna kun je op internet kijken welk hypotheekbedrag hierbij hoort.

Hoe koop ik mijn eerste huis

Wonen er veel kinderen in de kopen buurt of juist niet? Zet al je wensen op papier. Je kunt bij het kopen van een huis een makelaar inschakelen. Die kan geschikte woningen aandragen, bezichtigingen begeleiden, de waarde van een huis inschatten, voor je onderhandelen, de oplevering begeleiden en eventueel ook de financiering regelen. Veel makelaars vragen voor geleverde diensten een percentage van de uiteindelijke koopprijs (in principe niet meer dan 0,9 van de verkoopprijs). Andere makelaars vragen vaste bedragen. Wel of geen makelaar? Op zich heb je niet persé een makelaar nodig, want wat hij kan, kun je in principe ook zelf. Dus als je tijd hebt en geld wilt besparen, kun je het ook zonder doen. Heb je een drukke baan en weinig tijd, dan is het een overweging om wel een makelaar in te schakelen. Bovendien kan deze de verkopende makelaar waarschijnlijk beter ´aan´. Een makelaar heeft ervaring in het onderhandelen en kent de trucjes die de ander eventueel zou kunnen toepassen.

hoe koop je een huis

Is het oud of juist nieuw? Een tuin of balkon, of misschien helemaal niets? Hoeveel kamers zijn notariskosten er? Waar staat je auto? Moet je nog klussen of kun je er zo in? Probeer ook de omgeving voor je te halen. Staat het huis in een stad of in een dorp? Zijn er veel voorzieningen in de buurt? Is het er rustig of juist lekker druk? Wat voor buren heb je? Hoever staat het huis van je werk?

Hoe koop je een woning in 7 stappen - immoweb

Tijdshoeveelheid 100 dagen, moeilijkheidsgraad: goed te doen, het kopen van je eerste huis is leuk en spannend, maar ook een grote stap. Er is (heel) veel geld mee gemoeid en je zit er toch minimaal een paar jaar aan vast. Dus dan kun je er maar beter voor zorgen dat je niet de spreekwoordelijke 'kat in de zak' koopt. Of met een hypotheek zit die je nauwelijks kunt ophoesten. Ga zorgvuldig te werk en houd bij elke volgende scheren stap je oren en ogen goed open. Want het pad naar meten je droomhuis kan flink wat valkuilen bevatten. Bedenk goed wat je zoekt, neem de tijd en wees bedacht op sluwe verkopers, makelaars en kleine lettertjes. Makelaar (eventueel tijd, stappen, denk als eerste goed na over hoe je droomhuis eruit moet zien. En, ook niet onbelangrijk, waar het moet staan. Dus sluit je ogen Wat zie je? Een appartement of een huis?

Hoe koop je een huis
Rated 4/5 based on 842 reviews
SHARE

hoe koop je een huis Wafyba, Sun, May, 06, 2018

Ben jij al geabonneerd? Dat is een enorme troef bij de immer stijgende energieprijzen. Prefab bouwen betekent tijdwinst. Besteed meer tijd in het voortraject.

hoe koop je een huis Powefig, Sun, May, 06, 2018

Adinda heeft zelf gebouwd met IbbA. Ze woont sinds 2010 in haar zelfgebouwde, ibbA-huis en vertelt hier hoe dat haar bevalt. Wij bouwen houten huizen voor permanente. Het begin, bouw een huis in sketchup. Bekijk deze instructievideo voorafgaand aan de les.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: