0

Geneeskracht van honing

paradontose: dagelijks het tandvlees insmeren met de druppels. Psoriasis: de dokters hebben hier weinig te bieden. Onderzoeken bevestigen dat er bij een redelijk aantal mensen bevredigende resultaten zijn. Gebruik propoliszalf op de huid tegen de ruwe schilfering. Het inwendig gebruik blijkt ook hier het belangrijkste. Vier à 5-maal per dag sterke propolisdruppels innemen. Een behandeling is het proberen waard (zie ook het boek 'geneeskracht van propolis' van wiebe goedkope Braam). Prostaatontsteking: (zeer pijnlijk neem de eerste 3 dagen 8 druppels 4 x per dag. Na de derde dag nog 4 druppels per keer. Smeer 2 x per dag propoliszalf op de huid boven de prostaat.

geneeskracht van honing

De beste superfoods ter ondersteuning van onze luchtwegen

De billetjes van de baby goed laten luchten. likdoorns: (virusinfectie) 2 x per dag aanstippen met propolisdruppels. Indien geen resultaat na 2 weken, dan neemt men salami 4 x per dag de druppels in om het afweersysteem te stimuleren. maagontsteking: 15tot 30 minuten voor de maaltijd de sterke druppels in een gelatine capsule doen. Met wat water doorslikken. Na 4 à 5 dagen is men genezen. Neem echter wel een maagsparend dieet. maagzweer: dezelfde behandeling als bij maagontsteking. Binnen enkele dagen treedt verbetering. Doe de behandeling totdat de pijn ruimschoots verdwenen is (92 genezingen). neusbijholteontsteking: 4 à 5 dagen 4 tot 5 x per dag propolisdruppels innemen. Gedurende maximum 1 week, een druppel opsnuiven terwijl men een neusgat dichthoudt. 1x per dag is voldoende.

geneeskracht van honing

is (minstens 2 dagen). koortsblaar: tracht te behandelen vór de blaar ontstaat (strak of prikkelend gevoel aan de lip). Om het uur de plek aanstippen met propolisdruppels. Is er toch een blaar, dan 3 x per dag aanstippen. kiespijn: de pijnlijke plaats met een wattenstokje aanstippen. Verstopte neus: 3 x per dag een stoombad nemen van 10druppels propolis in heet water en inademen. luieruitslag: gebruik 's morgens en 'savonds propoliszalf.

De geneeskracht van honing!

Toepassingen van propolis

1 week voor het hooikoortsseizoen opnieuw dezelfde kuur dikke gedurende 1maand. Onderzoekingen wijzen uit dat 64 van recepten de patiënten er baat bij heeft. Daarvan zijn er 39 die zich genezen verklaarden na een kuur van 3 à 4 jaar. haaruitval: (door huidziekte: 82 genezingen) 4 x per dag druppels innemen. De huid dagelijks insmeren met druppels. Normaal na 3 weken nieuwe haargroei. Insectenbeten: omwille van zijn jeukstillende werking komt propolis goed van pas. Gebruik druppels of zalf als eerste hulp. jicht: 4 x per dag druppels innemen. 2 x per dag zalf smeren op de pijnlijke plaatsen.

Als de kloven dicht zijn, 1x crème gebruiken. Na de derde week, uitwendig nog alleen de zalf. eksterogen: 2 x per dag aanstippen met propolisdruppels. Indien geen resultaat: 4 x per dag druppels innemen. gehoorgangontsteking: propolis werkt tegen bacteriën en schimmels. 's Morgens en 's avonds voorzichtig de gehoorgang met een wattenstokje en enkele druppels inwrijven. Griep: propolis is een virusdodend middel dat tegelijk de weerstand oppept. Begin ermee in een zo vroeg mogelijk stadium. 4 tot 5-maal per dag druppels innemen. hooikoorts: 2 maanden voor het hooikoortsseizoen 4 x per dag sterke propolisdruppels innemen gedurende 4 weken.

Brandwonden : lichte wonden: om het half uur zalf smeren, maar eerst de wonde afkoelen met water. diarree: 4 x per dag druppels innemen met een stukje brood en inslikken met water. doorligwonden: ter voorkoming 2 x per dag de zalf gedurende 1 minuut inwrijven. Bij behandeling de wondomtrek een halve minuut insmeren. Niet op de wonde en 4 x per dag druppels innemen. Eczeem: reageert zeer goed op propolis. 4 x per dag sterke druppels innemen. 2 x per dag de plekken insmeren met druppels. Na een week overgaan op de zalf (zie boek 'geneeskracht van propolis. eeltvorming: hier heeft propolis een verbluffend resultaat. 1 x per dag sterke druppels innemen en 2 x per dag de eeltvorming met de druppels insmeren.

Kauwen schoorsteen verjagen - tuinadvies

Devolgende werkingen kunnen aan propolis worden toegeschreven: anti-bacteriële werking, doordat het bacteriën doodt dan wel in hun groei afremt, anti-virale werking door groeiremming van virussen, remt groei van schimmels, versterkt de werking van antibiotica, remt ontstekingsreacties, werkt anti-reumatisch, remt slagaderverkalking en trombose, stimuleert bloeddoorstroming, werkt. Aften : enkele druppels op een wattenstokje doen en de ontstoken plek aanstippen (enkele seconden aanhouden) en dit 's morgens en 's avonds. Acné : ontstaat in de puberteit en heeft te maken met veranderingen op het gebied van de hormonen. 4 x per vriendin dag druppels innemen. 2 x per dag puisten aanstippen met druppels of zalf. Ook stuifmeel werkt positief op de hormonen. Amandelontsteking - angina : minstens 4 x per dag druppels innemen en langzaam in de mond laten smelten. Artrose: 4 x per dag druppels innemen, ook pijnlijke gewrichten 1of 2x per dag met propoliszalf insmeren. Er volgt geen genezing, maar wel een verlichting van de pijn. Astma : gewone medicijnen blijven innemen en om het uur 4 sterke propolisdruppels innemen bij een opkomende aanval. Bij gebruik van propolis, 95 aanvalsvrij, tegen 50 met gewone medicijnen (propolis versterkt de werking van de gewone medicijnen) eventueel dan nog 1 x per dag een stoombad (10 propolisdruppels in heet water met handdoek over het hoofd). geneeskracht van honing

Het werd op grote schaal gebruikt bij oorlogsslachtoffers tijdens de Tweede wereldoorlog oorzaak in de oostbloklanden en zit reeds meer dan 20 jaar in hun gezondheidssysteem. In Nederland, Frankrijk en duitsland is het een vrij goed gekend product, maar in ons land is het nog vrij onbekend. Overgevoelig 1.000personen is overgevoelig voor propolis! Doe daarom vooraf de volgende test: leg 1 druppel op je pols en laat opdrogen. Is de plek de dag erna niet ontstoken, dan ben je niet allergisch en kan propolis heel nuttig voor je zijn. Algemene dosering: (4 x per dag) van 1tot 3 jaar: 1 druppel van 3 tot 6 jaar: 2 druppels van 6 tot 12jaar: 3 druppels vanaf 12jaar: 4 druppels, je kan de druppels rechtstreeks in de mond laten druppelen. Maar als de smaak je niet bevalt, dan doe je de druppels op een stukje brood of op een lepeltje honing of op een klein stukje rietsuiker. In ieder geval moeten de druppels door het speekselvan de mond langzaam worden opgenomen. Wanneer de klachten minder worden, probeer je het aantal innames langzaam te verminderen: van 4 naar 3 enz. Na het verdwijnen van de klachten kan je via een korte periode van 1-maal per dag stoppen met het innemen. Bij gebruik van een crème of zalf, uw kleren beschermen met plastiek-folie. Vlekken dadelijk verwijderen met alcohol.

La reine honingcrèmes natuurlijke huidverzorging van

Overigens beseft men maar al te goed dat dit nog maar het begin is en kinderfitness dat de mogelijkheden van de genezende werking voorlopig onbeperkt lijken. Herkomst van propolis, onze honingbijen verzamelen harsen als basismateriaal op de knoppen van populieren, berken, dennen, enz. Onder invloed van het kauwen en het toevoegen van speeksel ontstaan er nog andere stoffen. Het afgewerkte product wordt propolis genoemd. Voor de bijen is propolis van vitaal belang om te overleven. Het beschermt hen niet alleen tegen ziekten maar ook tegen ongunstige klimatologische omstandigheden zoals wind en koude. Propolis bestaat uit meer dan 100 stoffen 50 à 55 harsen balsem,30 was, 8 à 10 geurige etherische oliën, 5 vaste stof, zoals pollen, vetten, aminozuren, organische zuren, samengestelde ethers van gelijkwaardige alcohol en sporenelementen, zoals koper, ijzer, mangaan, zink en andere. Verder nog aminozuur, phytonciden en antibiotica. Daarbij nog een hoog vitaminegehalte van de b-groep, maar ook e, c, h en p, alsmede provitamine a, omdat het stuifmeel voor 4 à 10 deel uitmaakt van de samenstelling. Propolis is een eeuwenoud middel dat weer in de belangstelling komt.

geneeskracht van honing

Concentraties van flavonoïden blijken verantwoordelijk voor de grote antibiotische werking van propolis. Flavonoïden bieden enorme heilzame effecten. Hiervan zijn er inmiddels 41 door de wetenschap erkend. De werking toe in de bevordering van de haargroei, maar ook op de bloedsomloop en bloedvaten. Flavonoïden werken urineafdrijvend en stimuleren tevens de galproductie, verder weet men dat de functie van verscheidene endocriene koolhydraatarme klieren positief wordt beïnvloed, inclusief de zwezerik, schildklier, alvleesklier en de adrenaline klieren of bijnieren. Flavonoïden zijn niet alleen antibacteriologisch, maar ook actief bij behandeling van zweren, reumatiek, griep, verkoudheid, ademhalingsstoornisssen, radioactieve stralingen en catarrale darmvliesontsteking. Als datzelfde product ook nog eens in staat is de genezing van maagzweren te bevorderen en een grote variëteit van chronische kwalen kan genezen, dan geeft dat een extra dimensie aan de prestatie van dat product. Propolis geeft ons uit de natuur de machtigste en meest veelzijdige hulp in aanvulling op ons voedsel. Bij velen ishet niet bekend dat het een positieve werking heeft op stressproblemen en op gewrichten. Men kan er niet meer om heen. In alle delen van de wereld heeft propolis de resultaten bij artsen versteld doen staan.

Geneeskracht cichorei gezond - tuinadvies

Toepassingen van propolis, uit het "Federaal Imkersblad" 16de jaargang jan./feb. Men zegt dat propolis het meest natuurlijke antibioticum is dat ooit door de mens is ontdekt. Het merkwaardige is echter dat deze ontdekking.000 jaar geleden heeft plaats gevonden. Er zullen heel wat mensen zijn die nog nooit van propolis gehoord onherroepelijk hebben, terwijl oude kruidenboeken al propolis voorschreven voor ontelbare aandoeningen, en dat de bacteriewerkende eigenschappen al bekend zijn sinds het begin van de geschreven geschiedenis. Het gebruik van propolis in de populaire geneeskunde dateert vanuit de oudheid. Egyptenaren, Inca's, Grieken en Romeinen namen hun toevlucht tot eiwit propolis omwille van zijn helende eigenschappen en de herstelling van de huid. Vanaf de 12de eeuw heeft de kwakzalverij in onze streken een belangrijke plaats aan propolis toegekend bij bepaalde voorbereidingen voor uitwendig gebruik. Men heeft tot de laatste 30 jaar moeten wachten totdat de onderzoeksmethodes konden bewijzen dat propolis zo actief en belangrijk was dan 'de ouden' wel dachten. Propolis wordt thans bij de wereldgezondheidsorganisatie beschouwd als een belangrijk aandeel binnen de voedingsleer en natuurgeneeswijze. Het zal ongetwijfeld aan populariteit winnen door zijn vele toepassingsmogelijkheden.

Geneeskracht van honing
Rated 4/5 based on 548 reviews
SHARE

geneeskracht van honing Enyrafab, Thu, May, 17, 2018

Later ook in transportabele delen van holle boomstammen en weer later in gevlochten korven. Pas in de twintigste eeuw werden de moderne bijenkasten gebruikt. Het grote voordeel hiervan is, dat de bijenvolken niet meer gedood behoeven te worden om de honing te kunnen oogsten. Bovendien zijn de bijenvolken goed te inspecteren, zodat het gemakkelijker wordt om het (ongewenste) zwermen van de bijen tegen te gaan.

geneeskracht van honing Ojybuw, Thu, May, 17, 2018

Waarschijnlijk is ver hiervoor de mens op andere werelddelen al veel eerder op honingjacht gegaan. De honingjacht was een energieverslindende en risicovolle bezigheid om honing te bemachtigen. In verschillende culturen is men in de oudheid op een veiliger manier begonnen om uit bijenvolken honing te bemachtigen, In bestaande holle bomen, in manden, in kleien of gebakken stenen kruikachtige bijenwoningen werden de bijenvolken gehuisvest.

geneeskracht van honing Ahycub, Thu, May, 17, 2018

Voor de meeste mensen is het nu haast ondenkbaar dat honing tot recent in de menselijke geschiedenis (in Nederland. 1600 komst van rietsuiker. 1800 intrede van de bietsuiker als enige zoetstof voor mensen beschikbaar was. Als men weet hoe rijkelijk de menselijke tong is voorzien van suikerreceptoren, is het geen wonder te noemen dat mensen van nature dol zijn op zoet smakende stoffen. Grotschilderingen in, met name Spanje, tonen ons dat in Europa voor onze jaartelling (800 voor Christus de mens reeds op honingjacht is gegaan.

geneeskracht van honing Fipoq, Thu, May, 17, 2018

Een aantal praktische toepassingen. Honing Algemeen, korte geschidenis van honing: Honing is sinds mensenheugenis en internationaal het meest bekende bijenproduct. . over honing zijn al ontelbare publicaties en verhalen geschreven, waarbij over het algemeen, honing veel goeds wordt toegedicht. Over de gehele wereld is honing en de heilzame werking ervan, voor de mensen genoegzaam bekend. De bijbel, koran en andere voor de mensheid belangrijke religieuze boeken en niet religieuze geschriften vernoemen of verwijzen in diverse gevallen het product: "honing" verschillende malen.

geneeskracht van honing Okyjyg, Thu, May, 17, 2018

Wat is honing en hoe wordt het  gewonnen? Samenstelling en kwaliteitsaspecten van honing. De geneeskracht van honing.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: