0

Plaats lever in het lichaam

Ruiken ruiken doe je met je neus. Een geur ontstaat doordat heel kleine deeltjes van een stof de lucht in kunnen zweven. Als zijkant je ademt, komen de deeltjes ook in je neus. Hoog in de neusholte bevinden zich miljoenen kleine cellen op een gedeelte dat niet groter is dan een postzegel. Deze cellen vangen de geuren. De lucht stroomt daar overheen en de zenuwen sturen dan boodschappen naar de hersenen. De hersenen zetten de boodschap weer om in een daad. Voelen voelen kun je door je zenuwen. Het is eigenlijk heel simpel. Je zenuwen voelen iets en seinen het door naar je hersens. Die voeren het uit en laten je het voelen.

plaats lever in het lichaam

5 symptomen van een verzwakt immuunsysteem - gezonder leven

Horen doe je met baby je oren. . je kunt met je oren een auto horen aankomen maag of lekker naar muziek luisteren. Je kunt je vrienden verstaan en je wordt gewaarschuwd als de bel gaat. Maar hoe werkt dat nou? Onze oren werken als een soort radar, waarmee we geluidden uit verschillende richtingen kunnen ontvangen. In de ingewikkelde samenstelling van het oor worden de ontvangen signalen verwerkt en doorgegeven aan de hersenen. Proeven, we proeven met onze tong. . Dat doen we met onze tong omdat daar ongeveer 3000 smaakpupillen op zitten. Met elke smaakpupil proef je een andere smaak. De smaakpupillen worden ongeveer een keer per week vernieuwd.

plaats lever in het lichaam

van de mens, omdat de gehele huid meer weegt dan welk intern orgaan dan ook. Je huid zorgt er voor dat er geen bacteriën en ander vuil naar binnan komen. En als je geen vel hebben zou, zou al je bloed er zo uit lopen en zou je daarom doodgaan. Je lichaam heeft nog veel meer organen bijvoorbeeld: Darmen, lever, nieren, de zintuigen, een mens heeft 5 zintuigen: Kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. . ze zijn allemaal heel erg belangrijk. Kijken, kijken doen we met onze ogen. Het oog is best een bijzonder zintuig dat veel dingen van heel dichtbij kan zien, maar ook dingen van kilometers ver weg. Het oog heeft verschillende hulporganen. Dit zijn organen die niet meteen iets met het zien te maken hebben maar die functie zou het oog niet kunnen missen! Het oog is uit verschillende delen opgebouwd. De hulporganen zijn: wenkbrauwen, traanvocht en wimpers.

Waar worden de nieren

Maag, lever darmen, gal en pancheas

De rechterhersenhelft zorgt voor het linker deel van je lichaam. En de linkerhersenhelft zorgt dus voor je rechter deel van je lichaam. Hersenen helpen je bij van alles je doet. Veel dingen gebeuren zonder er bij na te denken, vriendin zoals slapen, ademhalen en soms ook je bewegingen zoals een reflex (zomaar iets doen per ongeluk, bijvoorbeeld snel je hand terugtrekken als je je verbrandt). Je hersenen helpen je ook bij dingen te onthouden die je net geleerd hebt zo leer je steeds meer bij. Van jong tot oud ben je aan het leren. Je kunt en weet steeds meer. Daarbij is onthouden belangrijk. Want als je niets onthoudt kan je ook niet leren. De longen, je longen zorgen er voor dat je in en uit ademt. . Elke keer dat je inademt komt er zuurstofrijk lucht jou longen binnen. Bloed neemt dit zuurstof naar alle delen van jouw lichaam waar het wordt gebruikt door alle cellen. .

Dit noemen we ook wel een orgaansysteem. Het hart, het hart ligt in de borstholte, iets naar links onder het borstbeen. Het is ongeveer zo groot als een vuist. . Het hart pompt bloed door je lichaam heen. . Als je hart er mee ophoudt dan stroomt er geen bloed meer door je lichaam, en zou je niet meer verder kunnen leven. De hersenen, de hersenen zitten in je hoofd. Er zijn oerhersenen: die zitten heel makkelijk in elkaar en worden vooral gebruikt bij slapen, eten, drinken, boosheid. Het buitenste deel van de hersenen is het slimst het maakt dat je kunt nadenken en schrijven rekenen enz. Dat is de hersenschors. Met je hersenhelften is iets geks aan de hand.

Ie png fix - twinHelix

Soms lijkt dat wel eens handig, maar in werkelijkheid is dat toch anders. . Dan zou je zo over spijkers heen kunnen lopen, of tegen de open haard kunnen leunen. . Dat zou toch geweldig zijn. . Maar je hebt dan wel goede wonden. Je voelt er alleen niets van. . Alle mensen zullen je alleen wel raar aankijken met die medicatie brandwonden. . Of als je je been breekt, dan kun je niets meer met je been maar loop je gewoon door. . Dan zou alles alleen maar erger worden, dus het is maar goed dat we zenuwen hebben. . Als je zenuwen iets voelen seinen ze dit meteen door. . Een orgaan heeft meerdere cellen, ook wel meercellig organisme genoemd dat een bepaalde levensfunctie uitvoert, bijvoorbeeld het hart, dat het bloed rond pompt door het lichaam. . Meestal vormt een orgaan een van zijn omgeving goed afgegrensd geheel en heeft het een specifieke vorm. . Enkele organen worden in een groot aantal op allerlei plaatsen in het lichaam gevonden. . plaats lever in het lichaam

Maar spieren maken niet alleen beweging van je botten mogelijk. . Je longen hebben spieren om in en uit te ademen. . Je hart is de grootste spiermassa van je lichaam. Je blaas bestaat uit spierweefsel. . En of je het gelooft of niet, elk haartje op je lichaam heeft een heel klein spiertje. . Dat merk je als dieet je kippenvel krijgt. . Het spiertje van elk haartje trekt dan samen. Ook leuk om te weten, als je lacht gebruik je 15 spieren. . En als je met je wenkbrauwen fronst gebruik je 40 spieren. . Als je een stap zet gebruik je wel 200 spieren. . Een mens heeft 650 spieren. De zenuwen, zonder zenuwen zou je niets kunnen voelen. .

7-daagse detox - ontgiften van je lever voor een betere

Je houdt je oorzaken botten sterk als je veel calcium binnenkrijgt. . Er zit vooral veel calcium in melkproducten. . ook schijnt het zo te zijn dat mensen die vaak tuinieren sterkere botten hebben. . Maar mijn advies is toch: drink elke dag een glas melk, dan komt het wel goed! Je kunt je spieren vergelijken met een marionet. . Als je aan de touwtjes trekt, beweegt het. Als je de touwtjes loslaat valt de marionet als een pudding in elkaar. . Zoals je weet bestaat je lichaam uit een skelet, maar om dat skelet te bewegen heb je spieren nodig, namelijk skeletspieren. . Spieren zitten bijna overal in je lichaam. . Zij vormen veertig procent van je lichaamsgewicht. .

plaats lever in het lichaam

ook zorgen de botten ervoor dat je kostbare organen (hersenen, soep hart) niet worden aangetast als er een keer iets tegen aan komt. . De schedel beschermt de hersenen. . De ribben zorgen ervoor dat het hart veilig blijft. . De spieren zitten vast aan de botten. Je zou je arm niet kunnen optillen als je spieren niet vast zitten aan je botten. Wat voor botten heb je? Een mens heeft veel botten, bij je geboorte heb je er 350, maar tegen de tijd dat je volwassen bent heb je er nog maar 206. In een voet zitten 26 botjes, dat lijkt misschien heel veel, symptomen maar we kunnen onze tenen niet zo goed bewegen als onze vingers. In een hand zit een botje meer:. Een groot iets als een been heeft eigenlijk maar heel weinig botten: namelijk maar. Je arm heeft er drie. Hoe houd je je botten sterk?

Menselijk lichaam

Inhoud, hoofdstuk 1 de botten, hoofdstuk 2 de spieren, hoofdstuk 3 de zenuwen. Hoofdstuk 4 de organen, hoofdstuk 5 de zintuigen, hoofdstuk 6 overige dingen. Boeken en Sites, voorwoord, ik maak een werkstuk over het Menselijk lichaam omdat dit de opdracht was bij ehbo. . Eigenlijk interesseert het menselijke lichaam mij niet echt, maar ook ik weet dat het toch wel belangrijk is om hier iets over te weten. . zeker als je weet dat ik graag iets met sport wil doen, later als ik volwassen ben. . Dan is het toch wel belangrijk. . Aan afvallen werkstukken maken heb ik altijd al een hekel, maar ik probeer toch altijd mijn best te doen. . Ik hoop dat je mijn werkstuk met veel plezier leest. Het skelet, zonder skelet zou je niet kunnen leven, misschien denk jij nu: waarom niet? . Dit komt omdat het skelet veel stevigheid biedt aan de spieren. . zou je geen botten hebben, dan zou je als een vaatdoek in elkaar zakken. .

Plaats lever in het lichaam
Rated 4/5 based on 628 reviews
SHARE

plaats lever in het lichaam Tehaf, Sun, May, 06, 2018

Het autonome zenuwstelsel wordt onderverdeeld in twee hoofdonderdelen: het orthosympathisch zenuwstelsel en het parasympathisch zenuwstelsel. Daarnaast wordt ook het enterisch zenuwstelsel gerekend tot het autonome zenuwstelsel. De meeste organen worden zowel door de orthosympathicus als parasympathicus geïnnerveerd.

plaats lever in het lichaam Debyz, Sun, May, 06, 2018

Uit wikipedia, de vrije encyclopedie, ga naar: navigatie, zoeken, het autonome zenuwstelsel, ook vegetatieve of viscerale zenuwstelsel geheten, is het deel van het perifeer zenuwstelsel dat een groot aantal onbewust plaatsvindende functies reguleert. Het autonome zenuwstelsel regelt vooral de werking van inwendige organen, onder andere de ademhaling, de spijsvertering en het verwijden en vernauwen van bloedvaten en het beïnvloedt ook de hartslag. Bij gewervelde dieren is naast het autonome zenuwstelsel het zogenaamde animale zenuwstelsel ontstaan, dat behalve het centrale zenuwstelsel ( hersenen en ruggenmerg ook het somatische deel van het perifere stelsel omvat.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: